Bij het plaatsen van een advertentie op mxmarkt.nl, heeft u keuze uit 8 verschillende soorten advertenties. Na het plaatsen van de advertentie is het niet meer mogelijk om het advertentietype aan te passen. Beschikbare types zijn:

 1. Te Koop
 2. Veiling
 3. Gezocht
 4. Te Ruil
 5. Geschenk (gratis)
 6. Te Huur
 7. Vacatures – Aanbod
 8. Vacatures – Gezocht

Om deel te kunnen nemen aan een veiling moet u eerst een account aanmaken. Zodra u een account heeft, bezoekt u een veiling en ziet u in aan rechterzijde u een biedvak.

Onder de invoer voor de biedwaarde ziet u wat de minimale waarde is die u moet plaatsen. Zodra de veiling is afgelopen en je hebt gewonnen, ontvang je een bevestigingsmail.

Een lijst met alle veilingen waaraan u bent of waaraan u hebt deelgenomen, wordt in uw profiel onder “Veilingen” weergegeven.

Adverteren is helemaal gratis! Het maken van een account én het plaatsen van advertenties is gratis net als alle bijbehorende functies. Aan extra promoten van uw advertentie zoals deze weer te geven op de homepagina en uit te lichten zijn wel kosten verbonden maar daarbij staat u vrij om te kiezen!

Om uw advertenties te promoten, moet u eerst naar uw geplaatste advertenties gaan en in het actiemenu de laatste optie selecteren (megafoon Icoon). Het opent een venster met een lijst van alle beschikbare promoties, evenals uw momenteel eventueel al actieve promoties voor de specifieke advertentie.

Lijst met beschikbare promoties zijn:

 1. Advertentie Omhoog Plaatsen (De aanmaakdatum wordt gewijzigd naar de huidige datum met behoud van de vervaldatum, waardoor de advertentie opnieuw naar de eerste plaats wordt verplaatst. Dit kan slechts één keer per advertentie worden toegepast.)
 2. Uitgelichte Advertentie (hierdoor zal uw advertentie zich onderscheiden van anderen in de lijst door het krijgen van een “UITGELICHT” banner, een omrastering om de advertentie en een afwijkende tekstkleur.)
 3. Top Advertentie (De advertentie wordt zichtbaar op de homepagina, zal bovenaan de advertentielijst staan én behoud óók zijn huidige positie in de lijst. Wanneer meerdere topadvertenties actief zijn zal de volgorde van weergave onderling willekeurig zijn, zodat ze allemaal dezelfde blootstelling krijgen.)
 4. Spoed Advertentie (Deze promotie voegt een “SPOED” banner en markering aan uw advertentie toe. Op de website kan d.m.v. de advertentiepagina en de filterlijst hierop gezocht en gefilterd worden.)

Met uitzondering van de “Advertentie Omhoog Verplaatsen”-promotie kunnen ze allemaal meerdere malen ingezet worden.

Nadat u het promotietype en de periode hebt geselecteerd, kunt u doorgaan naar het betalingsscherm. Zodra de betaling is ontvangen, is uw promotie actief. Promotie begint vanaf het moment dat de betaling is ontvangen en niet vanaf het moment dat de promotie wordt aangevraagd.

Een verkoper contacteren kan op 2 manieren.

 1. Wanneer de verkoper ervoor gekozen heeft zijn telefoonnummer te publiceren, kunt u mits ingelogd, het telefoonnummer zien door op de advertentie- of profielpagina van de verkoper op “Klik om telefoonnummer te weergeven” te klikken.
 2. U kunt een bericht sturen door op de advertentiepagina het formulier “Contacteer Adverteerder” in te vullen. Nadat u een account heeft, kan verdere correspondentie verlopen via je profielpagina waarbij alle gesprekken met alle verkopers weergeven zijn. 

Er zijn twee soorten reviews/beoordelingen – koper en verkoper. De eerste stap is om u te registreren op onze marktplaats. Vervolgens moet u een bericht naar een verkoper sturen. Zodra de verkoper op uw bericht reageert, kunt u de verkoper beoordelen en tegelijkertijd kan de verkoper u beoordelen.

Wanneer gebruikers uw profiel bezoeken, kunnen ze uw algehele beoordeling, de volledige lijst met uw reviews/beoordelingen zien en filteren op type.

Nadat u een beoordeling heeft geplaatst, kan deze niet meer worden gewijzigd. Ook hebben zowel verkoper als koper de optie om te reageren op elkaars beoordeling.

Als u vindt dat een advertentie de regels overtreedt, kunt u deze rechtstreeks vanaf de advertentiepagina melden door op de knop “Rapporteren” te klikken en de reden te vermelden. U dient hiervoor wel ingelogd te zijn. De advertentie blijft actief totdat de beheerder deze verwijdert.